Leveranciers, partners & favorieten

Les Lutins, Beste Ambachtelijke Roomijsproducent

Domein van Meillan

Alles begint in 1956, wanneer Pacifique AUBRY, afkomstig uit Bretagne, een landbouwbedrijf koopt van een tiental hectares groot, gespecialiseerd in polycultuur en veeteelt. Het bedrijf ligt in de gemeente Larroque sur L’Osse, in het noorden van de Gers in Gascogne.

Tussen 1974 en 2000 breiden zijn oudste zoon Christian en diens echtgenote Ginette het bedrijf verder uit met wijnbouw en graanproductie. Ze planten ook pruimelaars en ontwikkelen de teelt van de rundersoort Blondes d’Aquitaine.

In 2002 koopt Sylvain, de zoon van Christian, en gepassioneerd wijnkenner, een wijndomein van 12 hectares naast het familiebedrijf.

Zo ontstaat het Domein van Meillain. Het wijndomein wordt geherstructureerd en uitgebreid.

Vandaag strekt het domein zich uit over 75 hectares, waaronder 46 hectares wijndomein.

U kan er de volgende wijnen degusteren : Merlot, Caractère Rouge, Les Graves de Broc Rouge, Caractère Rosé, Graves de Broc Rosé, Sauvignon, Caractère blanc sec, Caractère blanc moelleux, L’Osier Blanc doux & Armagnac 20 jaar.

Pellehaut : een domain, een geschiedenis, een familie

Het Kasteel van Pellehaut kent een mooie en lange geschiedenis. De familie Béraut leeft al 4 eeuwen in Montréal-du-Gers.

Hun wijnen : Harmonie Rouge, L’Eté Gascon Rosé, L’Escoubasso & Pilaho blanc, een sublieme schuimwijn.

Escavir sprl

Opgericht door Philippe Dumoulin in 2002, op basis van het escavèche recept dat werd doorgegeven door zijn schoonvader “Pierre Lobet”.

Doorheen de jaren heeft Philippe andere gerechten ontwikkeld, zoals de escavèche met bruine saus en de escavèche met forel. Het bedrijft heeft vooral buurtwinkels, beenhouwers en kleine distributie als klant.

In oktober 2014 neemt Escavir een belangrijke wending in zijn ontwikkeling met de komst van nieuwe producten en diensten. Pierre Dumoulin (de zoon) werkt met gerookte producten en na 6 maanden voorbereidingen en testen brengt hij gerookte forel en gerookt zalm op de markt.

Vanhove

MEER DAN 60 JAAR ERVARING

De koffies Van Hove zijn ontwikkeld in 1954 door Augustin Vanhove en zijn zoon André Vanhove. Het familiebedrijf heeft zich met elke generatie verder uitgebreid zonder de hoge kwaliteitsnormen te verliezen.

Visit Chimay

Visit Chimay zorgt voor de promotie van Chimay, met de organisatie van evenementen, het bedenken en het beheer van toeristische producten.

De streek van Chimay is wereldberoemd dankzij het trappistenbier en de kaas, maar ook dankzij de 1000 jaar lange geschiedenis. Voor de echte fans is er Chimay en de reste van de wereld, en dit is dus wel een kleine omweg waard !

Escargot de S'lognes

Boucherie du Lac in Virelles

Bakkerij en patisserie maCaro'n Co

L'Espinette de Thiérache, aperitief van Chimay